1Timotei 6

6:3 CARE DUCE LA EVLAVIE. Orice mesaj care nu vine de la Domnul Isus Hristos si nu poarta cu el o chemare ferventa la evlavie si sfintenie este o evanghelie deosebita de cea prezentata in Noul Testament.

6:5 OAMENILOR STRICATI LA MINTE. Pavel se reintoarce la discutia despre invatatorii mincinosi (cf. cap.1), spunandu-i lui Timotei care trebuie sa fie judecata lui asupra unor astfel de oameni. Indiferenta moderna in legatura cu doctrina extrabiblica este neapostolica si ignora avertismentele evidente din aceasta epistola ca si din altele din Noul Testament (Gal.1:9).

6:8 NE VA FI DE AJUNS. Credinciosii trebuie sa fie multumiti ca au hrana de baza, imbracaminte si adapost. Daca apar nevoi financiare, noi trebuie sa asteptam ca Dumnezeu sa ni le implineasca (Ps.50:15), in timp ce noi continuam sa muncim (2Tes.3:7-8), sa-i ajutam pe cei in nevoi (2Cor.8:2-3) si sa-I slujim lui Dumnezeu cu daruri (2Cor.8:3; 9:6-7). Noi nu trebuie sa dorim sa devenim bogati (v.9-11).

6:12 LUPTA-TE LUPTA CEA BUNA A CREDINTEI. Pavel vede viata crestina ca pe o lupta intensa care cere perseverenta in credinciosie fata de Hristos si opozitie fata de vrajmasii Evangheliei. Noi toti suntem chemati sa aparam Evanghelia in orice loc ne-a asezat Dumnezeu (Efes.6:11-12).

Advertisements
Published in: on October 26, 2012 at 7:07 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/10/26/1timotei-6/trackback/

%d bloggers like this: