2Corinteni 13

13:2 N-AM SA CRUT. Dragostea unui slujitor pentru credinciosii incredintati lui (12:15) cere atat severitate cat si afectiune. Vine un timp cand rabdarii trebuie sa i se puna o limita si, pentru binele Bisericii, pacatosii trebuie sa nu mai fie crutati. Se cere, asadar, neprihanire, nu indulgenta.

13:5 INCERCATI-VA DACA SUNTETI IN CREDINTA. Nimic nu este mai important pentru credinciosi decat siguranta ca au viata vesnica (1Ioan 5:13; Ioan 17:3). Toti cei care se declara crestini ar trebui sa se analizeze pentru a se asigura ca mantuirea lor este o realitate prezenta.

13:14 HARUL … DRAGOSTEA … IMPARTASIREA. Binecuvantarea lui Pavel marturiseste pentru credinta in Treime a Bisericii Noului Testament. Pavel se roaga ca toti credinciosii Corinteni sa aiba neincetat experienta: (1) harului lui Hristos, adica a apropierii, puterii, milei si mangaierii Lui; 92) a dragostei parintesti a lui Dumnezeu cu toate binecuvantarile Sale; si (3) a adancirii partasiei cu Duhul Sfant. Daca aceasta intreita realitate este binecuvantarea noastra permanenta, atunci mantuirea noastra vesnica va fi sigura.

Advertisements
Published in: on September 21, 2012 at 7:24 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/09/21/2corinteni-13/trackback/

%d bloggers like this: