1Corinteni 15:1-28

15:2 DACA O TINETI ASA … CUM V-AM PROPOVADUIT-O. Credinciosii nu sunt aceia care doar cred in Domnul Isus Hristos. Credinciosii sunt cei care cred in Domnul Isus Hristos asa cum este El descoperit in mesajul complet al Evangheliei (v.1-4). Credinta lor in Hristos este totdeauna legata de Cuvantul lui Dumnezeu si invatatura apostolilor (11:2,23; 15:1,3; Rom.6:17; Gal.1:12). De aceea, credinciosii pot fi descrisi ca oameni care se supun lui Hristos al Bibliei ca Domnului si Mantuitorului lor, traind dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Ei se supun fara rezerve autoritatii acestuia, pazesc cu hotarare invatatura Lui, au incredere in fagaduintele Lui, tin seama de avertismentele Lui si urmeaza poruncile Lui. Ei sunt un popor aflat in captivitatea Cuvantului lui Dumnezeu, folosind Scripturile pentru a verifica toate ideile omenesti si neacceptand nimic din ce este potrivnic Bibliei.

15:8 DUPA EI TOTI. Afirmatia lui Pavel “dupa ei toti” trebuie sa fie inteleasa exact asa cum este formulata. Pavel a fost ultimul dintre apostoli, in sensul primirii unei insarcinari speciale printr-o intalnire personala cu Domnul cel Inviat, pentru a participa la propovaduirea revelatiei originale a Domnului Isus Hristos (cf. Fapte.9:3-8; 22:6-18; Apoc.21:14). De aceea, aceasta slujire apostolica este unica si irepetabila. Ca martori directi si mesageri ai Domnului cel Inviat, ei au zidit temelia Bisericii Domnului Isus Hristos, o temelie care nu poate fi nicicand stricata si careia nu ii mai trebuie vreun adaos. Deci, acesti apostoli nu pot avea nici un urmas.

15:17 DACA N-A INVIAT HRISTOS. Unii negau invierea cu trupul a lui Hristos (v.12). Replicandu-le, Pavel afirma ca daca Hristos n-a inviat, atunci nu exista iertare si eliberare de pacat. In mod evident, cei care neaga realitatea obiectiva a invierii lui Hristos neaga credinta in intregime. Ei sunt martori mincinosi care vorbesc impotriva lui Dumnezeu si a Cuvantului Sau. Credinta lor este fara valoare si, de aceea, ei nu sunt crestini adevarati.

Published in: on September 5, 2012 at 7:20 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/09/05/1corinteni-151-28/trackback/

%d bloggers like this: