Faptele Apostolilor 26

26:18 INSARCINAREA DIVINA A LUI PAVEL. Acest verset este o afirmare clasica, de catre Domnul Isus, a ceea ce El doreste de la propovaduirea Evangheliei catre cei pierduti.
(1) “Sa le deschida ochii”. Cei pierduti sunt orbiti de Satana, neputand sa vada starea lor de pierzanie si nici adevarul Evangheliei (2Cor.4:4). Doar propovaduirea lui Isus Hristos in puterea Duhului Sfant va putea deschide intelegerea lor (2Cor.4:5; Efes.1:18).
(2) “Sa se intoarca … de sub puterea Satanei la Dumnezeu”. Satana este domnul lumii si toti cei fara Hristos sunt sub controlul lui si inrobiti puterii lui. Spiritul lui Satana lucreaza in toti pacatosii, adica “in fiii neascultarii” (Efes.2:2). Propovaduirea Evangheliei in puterea Duhului Sfant va elibera barbati si femei de sub puterea lui Satana, pentru Imparatia lui Hristos (Col.1:13; 1Petru 2:9).
(3) “Sa primeasca, prin credinta in Mine, iertare de pacate”. Iertarea vine prin credinta in Hristos, care este intemeiata pe moartea Sa sacrificiala pe cruce.
(4) “… si mostenirea impreuna cu cei sfintiti”. Cel care este iertat, eliberat de sub stapanirea pacatului si a lui Satana, fiind botezat cu Duhul Sfant, este pus deoparte pentru Dumnezeu, in partasie cu toti cei mantuiti prin credinta in Hristos.

26:19 N-AM VRUT SA MA IMPOTRIVESC. Converitrea lui Pavel la Hristos s-a petrecut in timpul calatoriei sale spre Damasc. Din acel moment, el L-a recunoscut pe Isus ca Domn si Mantuitor si si-a dedicat viata ascultarii de El (cf. Rom.1:5).

26:20 SA FACA FAPTE VREDNICE DE POCAINTA LOR. Pavel nu a predicat, asa cum fac unii, ca mantuirea cere “doar incredere in Hristos si in moartea Sa ispasitoare”. Apostolii Noului Testament declara ca nimeni nu se va mantui in Hristos daca nu se pocaieste si nu se intoarce la Dumnezeu, facand fapte vrednice de pocainta.

Advertisements
Published in: on July 25, 2012 at 7:10 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/07/25/faptele-apostolilor-26/trackback/

%d bloggers like this: