Faptele Apostolilor 19:21-41

19:21 Pe masura ce se apropia momentul incheierii lucrarii lui Pavel la Efes, el s-a hotarat sa revina la Ierusalim prin Macedonia si Ahaia, urmand ca apoi sa mearga si la Roma. Inima lui mereu plina de iubire si compasiune cauta mereu centre in care evanghelia sa poata fi sadita si de la care sa se poata raspandi apoi in jur.
El i-a trimis pe Timotei si pe Erast inaintea lui in Macedonia, urmand ca el sa mai stea un timp in Asia. Probabil ca in aceasta perioada a redactat 1 Corinteni (respectiv in jurul anului 56 d.Hr.).

19:23-27 RASCOALA DE LA EFES. Ca urmare a lucrarii lui Pavel, multi efeseni s-au intors la Domnul, renuntand la idolii lor. Trezirea spirituala din oras a fost atat de raspandita incat a provocat o recesiune economica in randul producatorilor de idoli. Un argintar, cu numele Dimitrie, se afla printre cei ce fusesera afectati negativ in afacerile lor. Acest om confectiona altare de argint ale zeitei Diana. In calitate de purtator de cuvant al breslei sale, Dimitrie i-a adunat la un loc pe toti colegii sai mestesugari, incercand sa-i determine sa treaca la actiuni energice. El le-a amintit astfel cum Pavel reusise atat de bine sa-i convinga pe multi oameni sa creada ca zeii facuti de mana omului nu sunt dumnezei. Apoi el a dezvaluit adevaratul motiv al ingrijorarii sale, cand a afirmat ca meseria lor era in pericol, dar s-a straduit sa dea acestei nelinisti o turnura religioasa, prefacandu-se ca ar avea o mare reverenta pentru Diana si templul acesteia.

Astazi va propun sa ascultati predica: “Rugaciunea Domnului Isus pentru cei în ispita” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74833/40-rugaciunea-domnului-isus-pentru-cei-in-ispita

Advertisements
Published in: on July 15, 2012 at 7:03 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/07/15/faptele-apostolilor-1921-41/trackback/

%d bloggers like this: