Ioan 18:28-40

18:36 IMPARATIA MEA NU ESTE DIN LUMEA ACEASTA. In legatura cu adevarata natura a Imparatiei lui Hristos si scopul ei mantuitor, trebuie remarcate urmatoarele trei aspecte: (1) Ce nu este Imparatia lui Dumnezeu. Nu este “din lumea aceasta”. Nu isi are originea in lumea aceasta si nici nu cauta sa preia sistemul lumii. Domnul Isus nu a venit sa intemeieze o teocratie religios-politica si nu a aspirat la o dominare a lumii. Domnul Isus afirma ca daca El ar fi venit sa intemeieze o imparatie politica pe pamant, atunci slujitorii Lui “s-ar fi luptat”. Fiindca nu aceasta este natura Imparatiei, ei nu recurg la razboi sau la revolutie pentru a sustine scopul lui Hristos pe pamant (Matei 26:51-52). Ei nu se aliaza cu partide politice, grupuri sociale de presiune sau alte organizatii lumesti pentru a intemeia Imparatia lui Dumnezeu. Ei refuza sa faca din cruce o incercare laudaroasa de a domni asupra lumii. In loc de arme trupesti (2Cor.10:4), credinciosii Domnului Isus folosesc doar arme spirituale (Efes.6:10-18). Aceasta nu inseamna insa ca ucenicii Domnului Isus sunt nepasatori fata de exigenta lui Dumnezeu pentru guvernare dreapta, dreptate, pace sau reducerea nelegiuirii. Crestinii trebuie sa aduca “un cuvant profetic” statului, privitor la raspunderile lui morale in fata lui Dumnezeu.
(2) Ce este Imparatia Domnului Isus. Imparatia Domnului Isus Hristos, adica Imparatia lui Dumnezeu, implica domnia, puterea si lucrarea Lui spirituala in vietile si inimile tuturor celor care Il primesc si pazesc Cuvantul Sau de adevar (v.37). Imparatia lui Dumnezeu este “neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant” (Rom.14:17). Ea infrunta puterile spirituale ale lui Satana cu arme spirituale (Matei 12:28; Luca 11:20; Fapte.26:18; Efes.6:12). Rolul Bisericii este acela de a fi slujitoare a Domnului Isus Hristos, nu conducatoare a lumii prezente. Taria ei este nu in puterea lumeasca ci in cruce; suferinta si prigonirea ei de catre lume sunt slava ei (2Cor.3:7-18). Numai renuntand la puterea lumeasca a putut gasi Biserica Noului Testament, puterea lui Dumnezeu. Biserica se afla astazi in fata aceleiasi alegeri: doar pierzandu-si viata din lume se va gasi pe sine in Dumnezeu.
(3) Ce va fi Imparatia Domnului Isus. In viitor Imparatia lui Hristos si domnia Lui vor fi in cerul nou si pamantul nou. Aceasta se va petrece dupa venirea Sa pe pamant ca sa judece neamurile, sa nimiceasca pe Anticrist, sa domneasca pe pamant o mie de ani si sa rapuna pe Satana, aruncandu-l in iazul de foc (Apoc.19:11-20:15).

18:37 CA SA MARTURISESC DESPRE ADEVAR. Domnul Isus afirma ca o parte esentiala a lucrarii Sale in lume a fost sa marturiseasca despre adevar si sa conduca pe oameni catre adevar. Aceasta se refera la marturisirea Sa intrupata despre Tatal si despre adevarul revelat al Evangheliei Sale, acum aflat in Scripturi. Cat de ciudat este ca unii slujitori de astazi compromit adevarul si invatatura sanatoasa, intuneca semnificatia clara a Scripturii si promoveaza unitatea cu pretul sacrificarii credintei biblice. Asemenea pastori gresesc tolerand o invatatura mincinoasa si refuzand sa faca distinctie intre bine si rau, adevar si eroare. In numele dragostei si al largimii de vederi, ei resping acest scop al venirii Lui. Adevarul este un lucru pe care bisericile nu trebuie sa-l sacrifice niciodata (17:8,17; 2Tes.2:10).

 

Astazi va propun sa ascultati predica: “Viata de rugaciune a lui David (III)” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74822/29-viata-de-rugaciune-a-lui-david-iii

Published in: on June 9, 2012 at 7:15 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/06/09/ioan-1828-40/trackback/

%d bloggers like this: