Ioan 13:18-38

13:22 NU INTELEGEAU DESPRE CINE VORBESTE. Este important de observat ca ucenicii nu au remarcat nici macar o data duplicitatea lui Iuda. Acesta isi mascase fatarnicia cu multa iscusinta. Chiar si astazi exista in biserica din aceia care par in afara neprihaniti, insa, in inima lor nu au o credinta adevarata si devotiune fata de Hristos.

13:26 BUCATICA. “Bucatica” putea fi de paine sau de carne. Faptul de a-i fi oferit lui Iuda bucatica reprezinta ultima chemare a Domnului Isus menita sa-l intoarca pe Iuda de la pacatul lui. Acesta, insa, a refuzat sa se razgandeasca, Satana luandu-l in stapanire (v.27; Luca 22:3).

13:34 SA VA IUBITI UNII PE ALTII. Crestinului i se porunceste sa iubeasca, intr-o masura mai mare si intr-un mod special, pe toti crestinii adevarati, fie ca acestia sunt sau nu membrii bisericii sale, fie ca ei au sau nu o aceeasi convingere teologica particulara.
(1) Credinciosii trebuie sa deosebeasca pe adevaratii crestini de aceia a caror credinta este falsa, pe baza iubirii si ascultarii fata de Isus Hristos si a credinciosiei lor fata de Sfanta Scriptura a lui Dumnezeu (5:24; 8:31; 10:27; Matei 7:21; Gal.1:9).
(2) Orice persoana care are o credinta vie in Domnul Isus Hristos si ramane credincioasa Cuvantului insuflat si infailibil al lui Dumnezeu, asa cum il intelege in mod sincer, in timp ce se opune spiritului popular predominant in ziua de azi, este fratele meu si sora mea in Hristos, o persoana care merita dragostea, cinstirea si sprijinul meu.
(3) A iubi pe toti crestinii adevarati, inclusiv pe cei care nu sunt din biserica noastra, nu inseamna ca trebuie sa facem compromisuri sau sa adaptam credintele noastre biblice specifice sau diferentele doctrinare.
(4) Crestinul, ca unul care iubeste pe orice om si in mod deosebit pe toti credinciosii autentici, nu trebuie sa compromita niciodata sfintenia lui Dumnezeu. Este esential ca dragostea pentru Dumnezeu si voia Sa, asa cum este descoperita in Cuvantul Sau, sa ne controleze si orienteze dragostea noastra pentru ceilalti. Dragostea fata de Dumnezeu trebuie sa fie totdeauna prima (Matei 22:37,39).

13:35 VOR CUNOASTE … CA SUNTETI UCENICII MEI. Dragostea (gr. agape) trebuie sa fie semnul distinctiv al celor care urmeaza pe Hristos (1Ioan 3:23; 4:7-21). Aceasta dragoste – agape este dragostea daruirii de sine, o dragoste sacrificiala care cauta binele celuilalt (1Ioan 4:9-10). Astfel, legatura dintre toti credinciosii trebuie sa se caracterizeze printr-o preocupare devotata care sa caute, in mod sacrificial, binele cel mai inalt al fratilor si surorilor in Hristos. Crestinii trebuie sa se ajute in incercari, sa fie atenti unii fata de sentimentele si reputatia celorlalti si sa se lepede fiecare de sine pentru a promova binele celuilalt (cf. 1Cor.13; Gal.6:2; 1Tes.4:9; 2Tes.1:3; 1Petru 1:22; 2Petru 1:7; 1Ioan 3:23).

Astazi va propun sa ascultati predica: “Viata de rugaciune a lui David (II)” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74821/28-viata-de-rugaciune-a-lui-david-ii

Advertisements
Published in: on June 3, 2012 at 7:29 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/06/03/ioan-1318-38/trackback/

%d bloggers like this: