Ioan 10:22-42

10:27 OILE MELE ASCULTA GLASUL MEU. Cei care sunt oile adevarate ale lui Hristos asculta glasul Lui si Il urmeaza; ele sunt permanent in partasie cu pastorul. “Asculta” si “vin” sunt la timpul prezent si indica o actiune obisnuita. Celor care Il urmeaza, Pastorul le da viata vesnica. Acele oi care se ratacesc de Pastor si refuza sa asculte si sa urmeze glasul Lui dovedesc ca nu sunt oile Sale (15:1-6).

10:28 IN VEAC NU VOR PIERI. Aici este o fagaduinta pretioasa facuta tuturor celor care sunt oile lui Hristos. Ele nu vor pieri niciodata (adica nu vor fi vreodata lipsite de prezenta lui Dumnezeu), nici nu le va putea rapi vreo putere sau vreo imprejurare de la Pastor. Exista intr-adevar siguranta chiar si pentru cele mai slabe oi care urmeaza si asculta pe Pastorul cel bun.

10:34 SUNTETI DUMNEZEI? Nu trebuie sa se inteleaga sub nici o forma ca Domnul Isus invata aici ca cei credinciosi trebuie sa se considere pe ei insisi dumnezei. Cei care se proclama pe ei insisi dumnezei vor cadea sub osanda lui Dumnezeu, fiindca El spune: “Dumnezeii care n-au facut cerurile, nici pamantul, vor pieri de pe pamant si de sub ceruri” (Ier.10:11). (1) Cuvintele “sunteti dumnezei” au fost adresate de Dumnezeu conducatorilor corupti ai lui Israel care judecau nedrept, erau partinitori cu cei rai si erau cruzi cu copiii (Ps.82:1-4). Acesti conducatori, care credeau ca sunt dumnezei, urmau sa fie supusi judecatii lui Dumnezeu si sa moara (Ps.82:7). (2) A te declara dumnezeu este pacatul lui Anticrist (2Tes.2:4,11).

Advertisements
Published in: on May 28, 2012 at 7:23 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/05/28/ioan-1022-42/trackback/

%d bloggers like this: