Luca 19:1-28

19:1-10 ZACHEU. Domnul Isus cauta sa mantuiasca pe cel pierdut (v.10), doar cu cateva zile inainte de rastignirea Lui; acesta era scopul venirii Sale (15:3-7; Ezec.34:16). Zacheu, un vames sau perceptor, isi castiga existenta luand mai mult decat trebuia de la oameni. De aceea, vamesii erau dispretuiti de popor. Grija Domnului Isus pentru Zacheu ne indeamna sa aducem Evanghelia indezirabililor societatii, fiindca toti oamenii sunt pierduti si au nevoie de Hristos.

19:8 O DAU SARACILOR. Adevarata marturisire a pacatului si credinta mantuitoare in Hristos vor duce la schimbarea vietilor noastre, in afara. Nimeni nu se poate apropia de Hristos, nu poate accepta darul mantuirii si sa ramana, in acelasi timp, necinstit si nemilos cu ceilalti.

19:13 PUNETI-I IN NEGOT PANA MA VOI INTOARCE. Pilda polilor arata ca fiecare credincios mantuit are raspunderea de a folosi cu credinciosie ce i-a dat Dumnezeu. Fiecaruia dintre noi i s-au dat posibilitatea, timpul si mijloacele de a trai pentru Hristos prin cuvant si fapte de bunatate, rugaciune, prin darnicie si in multe alte feluri.

19:17 AI FOST CREDINCIOS. Oricine a fost credincios in slujirea Domnului si a impartasit sincer povara si grijile Lui aici pe pamant va fi rasplatit din belsug in Imparatia viitoare. Lui i se vor da chiar sarcini mai mari in cerul nou si pamantul nou (Apoc.21:1). Cei care au fost credinciosi intr-un grad mai mic vor primi un loc si o raspundere mai mici.

19:28 SUIA SPRE IERUSALIM. Prin intrarea Sa pe un magarus, Domnul Isus da marturie, public, ca El este Imparatul prezis al lui Israel si Mesia. (1) Aceasta intrare in Ierusalim a fost prezisa de proorocul Zaharia (Zah.9:9). (2) Intrarea smerita a Domnului Isus este un act simbolic intentionat, menit sa arate ca Imparatia Sa nu este din lumea aceasta si ca El nu a venit sa domneasca asupra lumii cu forta si violenta. Refuzul Sau de a se comporta ca un invingator militar dovedeste ca Imparatia Lui este spirituala.

Advertisements
Published in: on April 26, 2012 at 7:19 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/04/26/luca-191-28/trackback/

%d bloggers like this: