Luca 17:1-19

17:2 PIATRA DE MOARA DE GAT. A determina pe cineva sa pacatuiasca din cauza exemplului, atitudinii sau neglijentei noastre va aduce o atat de aspra pedeapsa incat moartea, inaintea comiterii acestui pacat, ar fi preferabila (Matei 18:6).

17:3-4 DACA-I PARE RAU, IARTA-L. In legatura cu afirmatia Domnului Isus despre iertarea celorlalti, observati urmatoarele: (1) Domnul Isus este preocupat ca noi sa avem o atitudine care sa ne faca sa dorim a ierta si a ajuta pe cei care ne ofenseaza, si nu un spirit de razbunare sau ura.
(2) Iertarea si impacarea nu trebuie acordate pana ce persoana ofensatoare nu-si recunoaste fapta rea si nu se pocaieste. In plus, Domnul Isus nu se refera la o ofensa repetata in mod constant.
(3) Trebuie sa perseveram in iertare daca cel care ne ofenseaza se pocaieste sincer (v.4). Cuvintele Domnului Isus privitoare la acordarea iertarii “de sapte ori pe zi” nu trebuie intelese ca o incurajare si iertare a unui pacat deprins. Totodata, El nici nu spune ca cel credincios trebuie sa permita cuiva sa se poarte rau cu el sau sa abuzeze de el la nesfarsit. Domnul Isus ne invata ca trebuie sa avem o atitudine deschisa ajutorarii si iertarii celui ce pacatuieste impotriva noastra.

17:16 I-A MULTUMIT. Noi, cei care am primit de la Dumnezeu dragoste, har, mantuire si toate binecuvantarile Lui, nu trebuie sa uitam a-I multumi. Ceea ce a facut pentru noi ar trebui sa ne faca sa ne apropiem de El cu o inima plina de recunostinta. “Noi Il iubim pentru ca El ne-a iubit intai” (1Ioan 4:19).

Astazi va propun sa ascultati predica: “Piedici în calea rugaciunii(III)” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74811/18-piedici-in-calea-rugaciunii-iii

Published in: on April 22, 2012 at 7:18 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/04/22/luca-171-19/trackback/