Luca 11:29-54

11:34 OCHIUL ESTE LUMINA TRUPULUI. Ochiul este mijlocul prin care trupul primeste lumina. Daca ochiul este sanatos atunci se poate intr-adevar primi si folosi lumina. Daca ochiul este bolnav, atunci intunericul stapaneste, neputandu-se nici umbla, nici lucra.
(1) La fel, atunci cand ochiul spiritual al cuiva, adica atitudinile, motivele si dorintele sale, este indreptat spre voia lui Dumnezeu, atunci lumina Cuvantului Sau intra in sufletul lui pentru a aduce binecuvantari, roada si mantuire (Gal.5:22-23). Dar daca dorintele sale nu sunt indreptate catre lucrurile lui Dumnezeu, atunci descoperirea si adevarul lui Dumnezeu nu vor avea nici un efect.
(2) Noi trebuie sa ne examinam vietile pentru a fi siguri ca ochii nostri spirituali ne ajuta ca Evanghelia sa ne poata sfinti si innoi viata interioara. Raspundem noi indemnului Scripturii de a iubi pe Dumnezeu, pe Hristos si Cuvantul, din ce in ce mai mult? Sau, in ciuda tuturor mesajelor evanghelice sau a invataturii biblice pe care le-am primit exista inca moarte in sufletele noastre si suntem robi pacatului? Daca este asa, atunci ochii nostri spirituali sunt inca rai si trupurile noastre pline de intuneric. In acest caz, trebuie sa ne marturisim pacatele, sa ne pocaim si sa ne indreptam de orice compromis, care conduce la intuneric.

Advertisements
Published in: on April 12, 2012 at 7:10 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/04/12/luca-1129-54/trackback/

%d bloggers like this: