Luca 9:18-36

9:23 SA-SI IA CRUCEA IN FIECARE ZI. A-L primi pe Isus ca Domn si Mantuitor presupune nu numai credinta in adevarul Evangheliei ci si angajamentul nostru de a-L urma intr-un spirit de jertfa (Marcu 8:34). Alegerea intre lepadarea de noi insine si vietuirea pentru dorintele noastre egoiste trebuie facuta in fiecare zi. Aceasta alegere ne va hotari destinul nostru vesnic.

9:24 ORICINE ISI VA PIERDE VIATA. A face din dobandirea fericirii si a placerii telul vietii noastre, in loc de a trai dupa voia lui Dumnezeu si principiile Lui, va duce la dezamagire si pierzare. A renunta la caile noastre si a trai in partasie cu Hristos, intemeindu-ne vietile pe invatatura Cuvantului Sau, inseamna a gasi viata adevarata aici si dincolo.

9:26 RUSINA DE MINE. A-ti fi rusine de Domnul Isus inseamna a te rusina sau a te simti stanjenit inaintea lumii cand te identifici cu caile, valorile si telurile pe care le-a facut cunoscute Domnul Isus. Inseamna a te rusina de Cuvantul Lui, a-ti fi rusine sa proclami insuflarea dumnezeiasca a Cuvantului si sa traiesti prin el, aparandu-l. Pe astfel de oameni Hristos ii va respinge si-i va osandi (Mat.10:35; Marcu 8:34; Rom.1:16; 2Tim.1:8,12,16; Apoc.3:14-16).

9:29 S-A SCHIMBAT. In timpul schimbarii la fata, Isus S-a transfigurat in prezenta a trei oameni. Acestia au vazut slava Sa cereasca, L-au vazut asa cum era El in realitate, Dumnezeu in trup omenesc. Experienta schimbarii la fata a fost: (1) o imbarbatare pentru Domnul Isus inainte de infruntarea mortii pe cruce (Matei 16:21); (2) o instiintare a ucenicilor ca Isus Hristos trebuia sa patimeasca pe cruce (v.31); (3) o adeverire din partea lui Dumnezeu ca Domnul Isus este Fiul Sau adevarat, capabil sa mantuiasca neamul omenesc (v.35).

Astazi va propun sa ascultati predica: “Rugaciunea dupa voia Lui” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74806/13-rugaciunea-dupa-voia-lui

Advertisements
Published in: on April 7, 2012 at 7:11 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/04/07/luca-918-36/trackback/

%d bloggers like this: