Luca 2:1-24

2:7 O IESLE. Hristos S-a nascut intr-un staul, un loc unde erau tinute animalele. Staulul era probabil o pestera, iar ieslea o scobitura pentru hrana animalelor. Nasterea Mantuitorului, cel mai mare eveniment al istoriei, a avut loc in cele mai modeste imprejurari. Isus era Imparatul imparatilor, dar nu S-a nascut si n-a trait ca un imparat, in aceasta viata. Credinciosii sunt imparati si preoti, dar in aceasta viata trebuie sa fim cum a fost si El – smerit si simplu.

2:11 UN MANTUITOR … HRISTOS DOMNUL. La nasterea Sa, Isus este numit “Mantuitor”.
(1) Ca Mantuitor, El a venit sa ne elibereze din pacat, din domeniul lui Satana, din lumea pacatoasa, de teama, de moarte si de condamnarea pentru faradelegile noastre (Matei 1:21).
(2) Mantuitorul este de asemenea “Hristos Domnul”. El a fost uns ca Mesia al lui Dumnezeu si Domnul care stapaneste peste poporul Sau (Mat.1:1). Nimeni nu-L poate avea pe Isus ca Mantuitor daca nu Il recunoaste si ca Domn.

2:22 SA-L INFATISEZE INAINTEA DOMNULUI. Dupa cum Iosif si Maria L-au infatisat pe Isus inaintea Domnului, la fel toti parintii trebuie sa-si consacre copiii cu sinceritate Domnului. Ei trebuie sa se roage neincetat ca de la inceputul si pana la sfarsitul vietii lui, fiecare copil sa fie in voia Domnului, slujindu-I si slavindu-L cu daruire totala.

2:24 O PERECHE DE TURTURELE. Aducerea ca jertfa a unei perechi de turturele arata ca Iosif si Maria erau saraci (Lev.12:8). De la bun inceput, Hristos S-a identificat cu cei oropsiti (9:58; Mat.8:20; Apoc.2:9).

Astazi va propun sa ascultati predica: “Rugaciunea de mijlocire pentru slujitorii Bisericii” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74802/09-rugaciunea-de-mijlocire-pentru-slujitorii-bisericii

Advertisements
Published in: on March 24, 2012 at 7:10 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/03/24/luca-21-24/trackback/

%d bloggers like this: