Marcu 12:1-27

12:1 PILDA VIERILOR. Aceasta pilda pune in lumina vina neamului Iudeilor. Ei transformau Imparatia lui Dumnezeu intr-o proprietate particulara, aratau dispret Cuvantului Sau si refuzau sa asculte de Fiul Sau, Isus Hristos. Bisericile dovedesc astazi o atitudine identica celei a vierilor, ori de cate ori resping Cuvantul lui Dumnezeu si pe adevaratii Lui trimisi, creand o biserica dupa propriile lor idei.

12:10 PIATRA … UNGHIULUI. Hristos este piatra lepadata, aruncata de Israel, dar pusa in capul unghiului al noului popor al lui Dumnezeu, Biserica (Fapte.4:11-12). El este cea mai importanta piatra din aceasta noua zidire pe care o construieste Dumnezeu.

12:25 NICI NU SE VOR INSURA. Isus nu vrea sa spuna ca un sot sau o sotie isi vor pierde identitatea particulara si, astfel, nu se vor mai recunoaste unul pe celalalt. El arata ca relatia dintre sot si sotie va fi mai profunda, spirituala, nemaifiind guvernata de unirea casatoriei, ca pe pamant.

Astazi va propun sa ascultati predica: “Rugaciunea de marturisire” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74798/05-rugaciunea-de-marturisire

Advertisements
Published in: on March 10, 2012 at 7:10 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/03/10/marcu-121-27/trackback/

%d bloggers like this: