Marcu 9:1-29

9:19 NEAM NECREDINCIOS. A nu reusi sa porti un razboi efectiv impotriva demonilor este vazut ca o slabiciune spirituala a ucenicilor lui Hristos (Mat.17:17).

9:23 TOATE LUCRURILE SUNT CU PUTINTA. Aceasta afirmatie a lui Isus nu trebuie luata ca o fagaduinta absoluta. (1) “Toate lucrurile” nu inseamna orice putem gandi noi. Rugaciunea credintei trebuie sa se bazeze pe voia lui Dumnezeu; ea nu va cere niciodata ceva nesabuit sau rau (Iacov 4:3). (2) Credinta de care este nevoie aici trebuie sa fie primita ca dar de la Dumnezeu. El o sadeste in inima celui care cauta sincer si traieste cu credinciosie dupa voia lui Dumnezeu (Mat.17:20).

9:24 AJUTA NECREDINTEI MELE. In aceasta viata, credinta noastra este amestecata uneori cu indoiala. Aceasta nu inseamna, insa, ca Hristos nu va raspunde cererilor noastre, pentru ca El intelege si este plin de milostivire fata de slabiciunea noastra (Evr.4:14). S-ar cuveni sa ne marturisim lipsa de credinta in El si sa-L rugam sa ne dea credinta de care avem nevoie (Mat.17:20).

9:29 RUGACIUNE SI POST. Isus nu vrea sa spuna ca pentru scoaterea acestui soi de duhuri rele era nevoie de o anumita perioada de rugaciune si post. Mai degraba se refera la acest principiu: unde este credinta putina, rugaciunea si postul sunt la fel de putine. Unde este multa rugaciune si mult post, intemeiate pe o incredintare adevarata lui Dumnezeu si Cuvantului Sau, este si multa credinta. Daca si ucenicii ar fi dus o viata de rugaciune si post, ca Isus, ar fi reusit si ei sa intervina cu succes in acel caz.

Astazi va propun sa ascultati predica: “Rugaciunea de multumire” : http://audio.resursecrestine.ro/predici/74797/04-rugaciunea-de-multumire

Advertisements
Published in: on March 4, 2012 at 7:09 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/03/04/marcu-91-29/trackback/

%d bloggers like this: