Matei 27:1-25

27:2 L-AU DAT IN MANA DREGATORULUI PILAT. Acesta este al treilea stadiu al suferintelor lui Hristos. Dimineata, Isus, batut si istovit, este dus prin Ierusalim pentru a fi interogat de Pilat. Baraba este eliberat (v.21), iar Isus, batut si dat apoi ca sa fie rastignit (v.26).

27:3 IUDA… S-A CAIT. Iuda a inteles ca actele lui pacatoase vor conduce la moartea lui Isus. In acelasi fel, faptele noastre, in mod inevitabil, ii afecteaza pe ceilalti, fie in bine, fie in rau. Multe lucruri pe care le punem in miscare nu mai pot fi oprite, consecintele lor rele si distrugatoare fiind simtite si de noi si de altii. Este de cea mai mare insemnatate ca sa evitam toate actiunile si planurile care pot antrena urmari vatamatoare.

27:5 S-A SPANZURAT. Matei afirma ca Iuda “s-a spanzurat”, Fapte.1:18 arata ca el a murit prin cadere. Probabil ca Iuda s-a aruncat intr-un par ascutit. In zilele acelea, spanzurarea se facea prin rastignire sau tragere in teapa.

27:9 PROOROCUL IEREMIA. Matei combina si rezuma aici elemente ale simbolismului profetic, unul de la Ieremia (Ier.32:6-9) si altul de la Zaharia (Zah.11:12-13). Apoi el mentioneaza pe proorocul mai vechi si mai mare, ca sursa, un obicei frecvent utilizat in citarea pasajelor din profeti.

27:24 PILAT. Pacatul cel mai mare a lui Pilat a fost compromiterea a ceea ce el stia ca este adevarat si drept, in schimbul pastrarii pozitiei si starii sale si al castigului personal. Pilat stia ca Hristos este nevinovat si a declarat acest lucru in mai multe imprejurari (v.18; Ioan 19:4,6).

Advertisements
Published in: on February 14, 2012 at 7:06 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/02/14/matei-271-25/trackback/

%d bloggers like this: