Matei 15:1-20

15:6 IN FOLOSUL DATINEI VOASTRE. Unii farisei desfiintau poruncile lui Dumnezeu, in favoarea datinilor lor si a ideilor omenesti. Credinciosii de astazi trebuie sa fie atenti pentru a nu anula Cuvantul lui Dumnezeu din cauza traditiei, a ideilor populare sau a normelor culturale contemporane. A proceda in acest mod inseamna a cadea in pacatul Fariseilor si al conducatorilor iudei (Marcu 7:8).

15:10-11 Intorcandu-se spre multime, Isus a facut o afirmatie de o extraordinara semnificatie. El a declarat ca nu ceea ce intra in gura il intineaza pe un om, ci mai degraba ceea ce iese din gura lui. In cadrul codului levitic, ceea ce intra pe gura cuiva il intina. Iudeilor li se interzicea sa consume carnea oricarui animal rumegator sau cu copita despicata (animalul trebuia sa fie rumegator si cu copita despicata pentru a fi curat). Nu aveau voie sa manance peste, decat daca avea solzi si aripioare. Dumnezeu daduse instructiuni minutioase pentru alimentele curate si necurate.
Acum Datatorul legii a pavat calea pentru abrogarea intregului sistem de intinare ceremoniala. El a afirmat ca hrana pe care au consumat-o ucenicii cu mainile nespalate nu i-a intinat. In schimb, fatarnicia carturarilor si a fariseilor – iata ce ii intina, cu adevarat, pe acestia.

Advertisements
Published in: on January 23, 2012 at 7:25 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/01/23/matei-151-20/trackback/

%d bloggers like this: