Matei 9:18-38

9:20 POALA HAINEI LUI. O femeie care avusese o hemoragie timp de doisprezece ani s-a atins de poala hainei Domnului Isus, cu convingerea ca acest lucru ii poate aduce vindecarea. Stiinta medicala din acele vremuri nu reusise s-o ajute pe aceasta femeie ci, dimpotriva, starea ei continua sa se inrautateasca (Marcu 5:26). Ajunsa la capatul puterilor, in situatia extrema in care se gasea, ea vine la Isus. Crezand ca numai El va putea face minunea de vindecare, cu credinta ea se apropie de Domnul Isus si se atinge de poala hainei Lui. Credinta adevarata nu ramane niciodata neobservata de El. Si astfel Domnul Isus s-a intors si a declarat-o vindecata. Pe data femeia a fost vindecata dupa doisprezece ani de suferinta.

9:37 MARE ESTE SECERISUL. Isus atrage atentia tuturor credinciosilor sa fie neincetat constienti ca cei pierduti au un suflet vesnic, de nepretuit, ca ei trebuie sa-si petreaca vesnicia in rai sau in iad si multi dintre ei pot fi mantuiti daca se gaseste cineva care sa le vesteasca Evanghelia.

9:38 RUGATI… SA SCOATA. Acest verset exprima unul dintre principiile spirituale ale lui Dumnezeu. Inainte ca sa lucreze, El Isi chiama, de obicei, pe ai Lui, la rugaciune. Numai dupa ce poporul Sau s-a rugat, implineste Dumnezeu lucrarea respectiva. Cu alte cuvinte, Dumnezeu Si-a conditionat lucrarea de rugaciunile poporului Sau. Este limpede, din context (9:35-10:1,8) ca lucratorii pe care ii doreste Isus (1) invata si propovaduiesc Evanghelia (9:35), (2) vindeca bolnavii (9:35; 10:1,8) si (3) scot afara duhurile necurate (10:1,8).

Published in: on January 13, 2012 at 7:21 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/01/13/matei-918-38/trackback/

%d bloggers like this: