Matei 8:18-34

8:22 LASA MORTII SA-SI INGROAPE MORTII. Aceste cuvinte ale lui Hristos inseamna: “lasa pe cei morti sufleteste sa-i ingroape pe cei morti trupeste”. Ucenicul din v.21 probabil ca ar fi dorit sa stea cu batranul sau tata pana ce acesta ar fi murit.

8:23-27 PUTEREA ASUPRA NATURII. Marea Galileii e cunoscuta pentru furtunile violente care se ivesc ca din senin pe ea. Vanturile dinspre nord sufla cu putere de-a lungul Vaii Iordanului, crescand in intensitate, datorita efectului de tunel. Astfel cand ajung la Marea Galileii, o fac extrem de dificila pentru navigatie.
Cu aceasta ocazie, Isus traversa marea de la vest la est. Cand a izbucnit furtuna, El dormea in barca. Ingroziti, ucenicii L-au trezit, strigand disperati dupa ajutor. Trebuie sa le acordam credit pentru faptul ca s-au dus sa ceara ajutor de la Cine trebuia. Dupa ce i-a mustrat pentru credinta lor foarte redusa, El a certat vanturile si valurile. Apoi, cand s-a lasat o mare liniste, oamenii s-au minunat ca pana si elementele naturii Il asculta pe Isus. O, cum nu-si dadeau ei seama ca Insusi Creatorul si Sustinatorul intregului univers calatorea in acea zi la bordul ambarcatiunii lor!
Mai devreme sau mai tarziu, toti ucenicii vor trece prin furtuni. Uneori ni se pare ca vom fi inghititi de valuri. Ce mangaiere sa stim ca Isus este in barca cu noi! “Nu-s valuri sa-nghita corabia in care Se afla Stapanul oceanelor, pamantului si cerurilor”. Nimeni nu poate potoli furtunile vietii ca Domnul Isus!

Advertisements
Published in: on January 11, 2012 at 7:01 am  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://minunatabiblie.wordpress.com/2012/01/11/matei-818-34/trackback/

%d bloggers like this: